Taidemajakka
mitä · missä · miten mukaan · teokset
linkkejä · yhteystiedot
mitä

Tavoitteet

Taide vesillä ×

Toimijat

Matkailu

Taide vesillä

Taidemajakka

Taidemajakka peilaa Päijänteen kulttuurihistoriallisia muutoksia

Ihminen on elänyt vuosisatoja yhden Suomen suurimman järven, Päijänteen rannoilla. Järvi tarjosi sekä ravintoa että oivan kulkureitin ihmisen tarpeisiin. Tervaveneet, höyrylaivat ja tukkilautat halkoivat vielä 1950-luvulla ahkeraan Päijänteen selkää. 2000-luvulla vesi virtaa maan uumeniin louhittua Päijännetunnelia pitkin aina pääkaupunkiseudulle asti sammuttamaan ihmisen janoa.

Terva- ja kalasatamat, laivalaiturit, tanssilavat, sahat ja tehtaat kuuluvat tärkeänä osana Päijänteen kulttuurihistoriaan. Ajan myötä näiden alueiden käyttötarkoitus on muuttunut ja muutos jatkuu edelleen.

Tässä toiminnaltaan uudistuvassa ympäristössä Taidemajakka pysäyttää ihmisen tarkentamaan katsettaan muuttuvassa ympäristössään. Se valaisee siltaa menneisyyden, nykyisyyden ja toiveiden välillä.


Taidemajakka paikkana

Taidemajakka näkyy sekä vesiltä että maalta. Taidemajakka tulee osaksi ympäristöään. Taidemajakka on merkki ihmisen luoman kulttuurin ja luonnon välissä.


Taidemajakka tapahtumana

Taidemajakka tuo uutta sisältöä ja piristystä jo paikkansa vakiinnuttaneisiin tapahtumiin. Se luo myös uusia tapahtumia uusille paikoille; lumiveistoksia, tuliveistoksia, tanssia, kylmissään hyppelyä, pilkkikilpailuja ja muuta taiteen tekemistä.